Home    Loftwoning aan golfbaan – 3690

Loftwoning aan golfbaan – 3690

€ 530 000 vanafprijs Loftwoning
Loft woning bouwen
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 190 m²

Kenmerken

Kenmerk: 3690
Dakvorm: Zadeldak
Goothoogte in meters: 2,6
Nokhoogte in meter: 7,5
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 72
Volume in m³: 780
Aantal woonlagen: 2
Werkkamer: Nee
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Ja
Vide: Ja
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

Deze vrijstaande woning bij een golfbaan is een Finnhouse loftwoning. De Paal en Balk loftwoning is geïnspireerd op de landelijke vakwerk constructie van schuren en geeft door de grote glasvlakken een optimaal binnen-buiten gevoel. Deze woning is uniek voor onze klant ontworpen. Omdat de paal en balk constructie tevens de draagstructuur van de woning vormt, is de woonruimte volledig flexibel indeelbaar en zijn wanden veranderbaar. Deze loftwoning is hiermee levensloopbestendig.

Uitzicht over vijver en landschap

Belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen was het vrije uitzicht over de vijver en het agrarische land rondom. In de woning staan licht en ruimte centraal.

De woning ligt pal aan een golfbaan en een vijver. Door zijn open en panoramische kwaliteiten wordt een groot gevoel van ruimte gecreëerd. De grote glasvlakken geven zicht op de omgeving waardoor grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De gevel aan de straatzijde is gesloten gehouden om binnen zo veel mogelijk privacy te hebben. De ramen in de keuken zorgen voor contact met de straat. Het huis is opgebouwd uit een moderne vakwerk constructie met blinde verbindingen en veel hout. Een groot dak met overstekken beschermt de woning tegen weersinvloeden en voorkomt te veel binnentredend zonlicht in de zomer. De woning wordt gekenmerkt door een strakke gevelindeling met aan de achtergevel veel glas, een zwaar spant en fraaie houtbouwdetails. De woning is robuust en stoer, maar het blijft een heel licht huis.

Schuurwoning-bouwen-paal-en-balk-methode

Robuust, ecologisch en functioneel

De landelijke villa valt op door zijn groot dak met een grote overdekte buitenruimte. De eenvoud en functionaliteit van de hoofdvorm zorgen voor een statement in aanzicht en een binnenruimte met veel volume, licht, transparantie en uitzicht. 

De woning is opgebouwd uit het Finnhouse Paal en Balk-systeem met een sporenkap voorzien van isolatie en stalen dakplaten. Zware kolommen en gelamineerde liggers vormen spanten aan voor- en achterzijde. Inwendig zijn de spanten, gordingen, sporen en de vloerdelen volledig in het zicht. De verschillende binnen- en buitenruimtes zijn met elkaar verbonden en worden door spanten enigszins begrensd. Het Paal en Balk systeem kenmerkt zich door de vakwerkconstructie met slechts enkele stabiliteitswanden. De openingen tussen de palen en balken worden gesloten door of driedubbel glas of een prefab isolatiewand of een hardhouten kozijn met deur of raam.

Finse stalen dakplaten met felsranden geven de woning een moderne uitstraling. Het overstek accentueert de houten vakwerkconstructie. De buitengevels zijn afgewerkt met geschaafde houten delen. De binnenwanden zijn afgewerkt met gips en stucwerk om de aandacht te vestigen op de draagconstructie en rust te geven in het interieur. De wanden zijn met natuurlijke duurzame materialen zoals vlas en hennep zeer goed geïsoleerd met Rc=5,2 en het dak haalt zelfs een isolatiewaarde van Rc=6.

cataloguswoning
3690-klein

Indeling en beschrijving van het ontwerp

Ruimtelijk ontwerp met visueel open verbinding naar buiten door grote glasvlakken aan de zonkant en een open loft op de verdieping.

De begane grond indeling bestaat uit een grote L-vormige leefruimte met uitzondering van de entree, berging en slaapkamer. De achterzijde is gericht op het zuidwesten. Deze gevel bestaat uit glasruiten met driedubbel glas zonder kozijnen direct tussen de palen geplaatst, waardoor hinderlijke belijning worden voorkomen. De grote glasvlakken geven een visueel open verbinding via het 4 meter diepe overdekte terras en de hoge kapconstructie. De woonkamer is door een grote vide met de verdieping verbonden. In de loft is een ontspanningsruimte gemaakt. Rust is wat u ervaart in deze moderne houten woning.

De open keuken en slaapkamer met badkamer op de begane grond liggen aan de straatkant. Deze zijn op het noorden en oosten gericht en hebben weinig openingen. De entree van de woning wordt geaccentueerd door een zware spantconstructie die ook aan de achterzijde is te vinden. Op de verdieping bevindt zich achter de vide een open loft met de trap en 2 slaapkamers en een badkamer.

3690-voorzijde

houten schuur bouwen
3690-interieur

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen loft woning bouwen

De prijs van een loft woning is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke keuzes u heeft en hoe u kosten kunt controleren.

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen


Vergelijkbare voorbeelden

Geen vergelijkbare voorbeelden gevonden.