Houten woning prijzen
 Home    Houten woning prijzen

Houten woning prijzen

Finnhouses hebben een premium uitstraling voor de kosten van een normale woning.

De prijzen van onze houten woningen zijn concurrerend met traditioneel gebouwde huizen. Voor hetzelfde comfortniveau bent u tot 5% minder kwijt voor de bouwsom. U profiteert van efficiënte productie in de gecontroleerde omgeving van de fabriek. De montage op de bouwplaats is snel, dus vergt minder manuren.

Een houten woning van Finnhouse heeft alle voordelen van een normaal stenen huis, met de extra plus van een natuurlijk bouwmateriaal. U zult karakteristiek en sfeervol wonen in een energiezuinige woning van duurzaam hout. Wij leveren onze moderne schuurwoningen, loftwoningen en bungalows van casco bouw (wind- en waterdicht, maar nog geen afbouw) tot sleutelklaar.

Prijs houten woning
casco

U kunt ervoor kiezen de woning deels zelf te bouwen. Velen zijn u daarin al voor gegaan. Het bouwpakket omvat alle bouwmaterialen voor uw nieuwe woning, inclusief materiaal voor de afwerking. U kunt zelf de fundering en/of de afbouw verzorgen. Uiteraard bieden wij gedurende dit gehele traject extra begeleiding om u bij te staan.

Prijs houten woning sleutelklaar

De sleutelklaarprijs is het totaalbedrag voor het bouwen en afbouwen van de woning. Deze prijs is inclusief de installaties. De sleutelklaar prijs hangt erg af van de installaties die u wenst en u kunt er nog voor kiezen om zelf het stucwerk en schilderwerk te verzorgen.

3690 houten schuurwoning golfbaan – Houten woning prijzen

Kosten eigen huis bouwen

Levensloopbestendig en maandlasten

De kosten van een eigen huis bouwen zijn afhankelijk van uw wensen. Ons concept is extreem flexibel, waardoor uw huis nu en in de toekomst tegen scherpe prijzen precies gemaakt kan worden zoals u wilt. 

Onze woningen zijn standaard levensloopbestendig. Het paal- en balksysteem waarmee onze woningen gemaakt worden, heeft geen dragende wanden in het huis. Wanneer u in een andere levensfase de indeling wilt aanpassen, kan dit zonder kostbare grote structurele verbouwingen gebeuren. Hoewel dit niet de directe kosten van uw nieuwe woning beïnvloed, is het wel een kostenfactor om rekening mee te houden.

De prijs van een eigen woning kunt u op twee manier bekijken: de aanschafprijs en de maandlasten. Afhankelijk van uw wensen en budget kunnen wij een woning voor u ontwerpen waarvan de maandelijkse energiekosten zeer laag zijn, wat direct invloed heeft op wat u maandelijks kwijt bent. Onze ontwerpen voor een energieneutrale woning maken zoveel mogelijk gebruik van passieve zonne-energie, door slim gebruik van grote ramen aan de zonzijde van het huis. Dit bespaart energie voor licht en verwarming.

Bouwpakketprijs

De bouwpakketprijs verschilt aanzienlijk met de totale bouwsom. Dat komt omdat een groot deel van de prijs van een huis gaat zitten in de uren om het huis te bouwen, de installaties en het sanitair en tegelwerk. Wanneer u handig aangelegd bent en bereid bent de uren er in te steken, kan het financieel zeer interessant zijn delen van het werk zelf uit te voeren. Finnhouse verzorgt minimaal de casco bouw (wind- en waterdicht, maar nog geen afbouw) van uw nieuwe woning. Onderdelen als fundering, installatiewerk en afbouw kunt u dan bijvoorbeeld in eigen beheer doen. Bent u van plan uw eigen houten huis deels zelf te bouwen, maar ziet u op tegen de complexiteit van het proces? Onze woningen hebben een duidelijke structuur, waardoor de bouw overzichtelijk blijft. Het gaat vooral om de al passende onderdelen op de juiste manier op te bouwen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het deels zelf bouwen van uw eigen woning.

Afwerkingsniveaus

De prijs van uw woning wordt voor een groot deel bepaald door het afwerkingsniveau. Afhankelijk van wat u wil kan dit Basis, Premium of Deluxe zijn. Onze Basis-afwerking is standaard van een hoog niveau, compleet met energiezuinige inrichting. De Premium-afwerking betekent dat er meer bijzonder materialen gebruikt worden en dat het huis energieneutraal is. De Deluxe-afwerking houdt vaak specifieke maatwerkoplossingen en zaken als een rieten dak en verwarmd glas in. Ook nul-op-de-meter huizen, waar uw energierekening nihil is, vallen in de Deluxe-categorie. In ons ideeënboek staan diverse voorbeeldwoningen en prijzen genoemd. Op onze contactpagina kunt u dit ideeënboek downloaden.