Home    Loftwoning met vide – K110

Loftwoning met vide – K110

€ 445 000 vanafprijs Loftwoning
Loft woning bouwen
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 170 m²

Kenmerken

Kenmerk: K110
Dakvorm: Zadeldak
Goothoogte in meters: 4
Nokhoogte in meter: 7,5
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 50
Volume in m³: 690
Aantal woonlagen: 2
Werkkamer: Ja
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Ja
Vide: Ja
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

Deze vrijstaande woning is een Finnhouse schuurwoning en is met natuurlijke en duurzame materialen gerealiseerd. De Paal en Balk schuurwoningen zijn geïnspireerd op de landelijke vakwerk constructie van schuren en geven door de grote glasvlakken een optimaal binnen -buiten gevoel. Elke Finnhouse P&B loftwoning wordt uniek voor de opdrachtgever ontworpen, de maatvoering is volkomen vrij. Omdat de paal en balk constructie tevens de draagstructuur van de woning vormt, is het mogelijk de schuurwoning van een grote vide te voorzien.

Uitzicht over het meer

De loftwoning ligt in het berkenbos vlak naast het meer. Door zijn open en panoramische ontwerp wordt een groot gevoel van ruimte gecreëerd.

Bij het ontwerp is ingespeeld op de aanwezige kwaliteiten van de kavelgrens aan een meer. De grote glasvlakken geven zicht op de omgeving waardoor grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Door de vide aan deze zijde te situeren, in combinatie met het grote overstek en het glas tot aan de nok wordt de natuur naar binnen gehaald. Een adembenemend uitzicht vanuit de woonkamer!

De schuurwoning is opgebouwd uit een moderne vakwerk constructie met blinde verbindingen en bij dit huis met veel hout. Zowel de wanden als het dak is volledig met houten delen bekleed, waardoor een vakantiegevoel en sfeer ontstaat. Om een modernere inrichting te krijgen zouden wanden bijvoorbeeld glad gestuuct kunnen worden.

Deze woning is robuust en stoer, maar tegelijk ook licht en ruimtelijk.

interieur-woonkamer-en-keuken-kuvat

Constructie en duurzame materialen

Deze loftwoning valt op door zijn groot dak met een grote overdekte buitenruimte. De constructie trekt de aandacht en maakt een imposante indruk.

De verschillende binnen- en buitenruimtes zijn met elkaar verbonden en worden door vakwerkspanten en interne glasruiten begrensd. Mede door de slaapkamer en badkamer op de begane grond is de woning levensloopbestendig en zeer geschikt voor senioren. De open keuken en woonkamer in combinatie met de hoogte tot de nok door de vide zorgen voor rust en ruimte. De vide zorgt bovendien voor contact tussen de begane grond en verdieping.

Zware gelamineerde kolommen en liggers vormen de houten constructie. Inwendig zijn de spanten, gordingen, sporen en de vloerdelen volledig in het zicht. De palen en balken zijn gemaakt uit gelamineerd vurenhout uit Finland en met blinde (zwaluwstaart en/of pen en gat) verbindingen aan elkaar verbonden. De wanden en dak zijn zeer goed geïsoleerd met natuurlijke duurzame materialen zoals vlas en hennep. Het grote dak met overstekken beschermt de woning tegen weersinvloeden. Het voorkomt te veel binnentredend zonlicht in de zomer, maar laat het licht en de warmte wel toe in de winter. Het overstek is zo groot dat zonwering op zuid en west niet nodig is, en het uitzicht dus altijd behouden blijft.

houten-huis-bouwen

 

Prefab woning, dus snelle montage

De houten constructie wordt geheel op maat in Finland geproduceerd en prefab op de bouwplaats geleverd en efficiënt en snel gemonteerd.

Het Paal en Balk systeem van deze loftwoning kenmerkt zich door de vakwerkconstructie met slechts enkele stabiliteitswanden. De openingen tussen de palen en balken worden gesloten door of driedubbel glas of een prefab houtskeletbouwwand met kozijnen met deuren of ramen. Ook de sporen van de kap worden compleet prefab aangeleverd. Alle grote onderdelen komen voorbewerkt aan op de bouwplaats waar het geheel in enkele weken gemonteerd wordt tot een casco wind- en waterdicht gebouw.

werkkamer-bovenverdieping-kuvat

Installaties en energieneutrale opties

Het ontwerp maakt gebruik van passieve zonne-energie, een dampopen wandopbouw en warme natuurlijke materialen.

Door de toepassing van ecologische materialen voelt de woning dagelijks gezond en behaaglijk aan. De installaties zijn zorgvuldig gekozen en gecombineerd om tot een milieuvriendelijk en zuinig huis met een behaaglijk binnen klimaat te komen. In de winter zorgt de laagstaande zon voor natuurlijke warmte in het huis, eventueel aangevuld met de stralingswarmte van de aanwezige houtkachel met speksteenwanden.

De woning heeft een Luchtwarmtepomp installatie met vloerverwarming en alleen een designradiator in de badkamer. De gevel aan de noordzijde is gesloten gehouden om energieverlies te beperken. Op het dak liggen zonnepanelen om voldoende elektriciteit op te wekken om de woning zelfvoorzienend te maken.

Schuurwoning bouwen kosten
Schuurwoning

Indeling van de schuurwoning

Door zijn lichte kleur gaat het gebouw een mooie, maar toch opmerkelijke relatie aan met het omliggende landschap.

De schouw vormt een centraal en imposant punt in de grote ruimtelijke woonkamer. De schouw valt door de gestuucte wand alsmede door haar positie op en breekt de woonkamer op voor een huiselijke indruk. De entree van de woning is bescheiden en is aan de zijkant te vinden en vormt samen met de bijkeuken de scheiding tussen het leefgedeelte met de werkkamer en slaapkamer met grote badkamer. De achtergevel op het zuiden bestaat uit glasruiten met 3 dubbel glas direct tussen de palen (geen kozijnen) geplaatst, waardoor hinderlijke belijning wordt voorkomen. De woonkamer met open keuken is door een grote vide aan de kopgevel met de verdieping verbonden. Door haar lengte van 15 m ontstaat veel volume. Deze grote glasvlakken op de begane grond en zelfs op de verdieping geven een visueel open verbinding, via het 3 meter diepe overdekte terras en de grote open en 7 meter hoge kapconstructie, met buiten. De slaapkamer met badkamer op de begane grond hebben weinig openingen. Via een trap achter de grote haard komt men op de verdieping waar een loft uitkijkt op de woonkamer en het meer, en waar tevens 2 slaapkamers en een kleine badkamer zijn.

K120 7036 voorzijde ext

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen loft woning bouwen

De prijs van een loft woning is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen


Vergelijkbare voorbeelden

Geen vergelijkbare voorbeelden gevonden.