Home    Luxe pensioen bungalow – KS220

Luxe pensioen bungalow – KS220

€ 455 000 Lessenaarsdak
Bungalow bouwen
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 216 m²

Kenmerken

Kenmerk: KS 220
Dakvorm: Lessenaarsdak
Goothoogte in meters: 3,2
Nokhoogte in meter: 4,5
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 85
Volume in m³: 700
Aantal woonlagen: 1
Werkkamer: Nee
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Ja
Vide: Nee
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

De Kop-Staartwoning is de ideale woning voor de senior van nu. Het is een woning die past bij het actieve leven na het pensioen en is voorbereid op de toekomst. De Finnhouse Kop-Staartwoning combineert de slimme eigenschappen van het ontwerp van de Kop-Staartwoning van architectenbureau Mannen in de Ruimte met de duurzame eigenschappen en de uitstraling van het Paal-en-Balk systeem.

KS220 Finnhouse

Mantelzorg of kantoor aan huis

Net als zijn kleinere broertjes is het ontwerp gericht op de toekomst, comfortabel wonen en de zon. Deze Kop-Staartwoning biedt ook in de staart veel ruimte in de slaapkamers. Deze bungalow is uitermate geschikt als mantelzorgwoning waarbij de staart als aparte woning ingericht kan worden. Ook een kantoor aan huis is bij dit ontwerp bijzonder goed te realiseren, waarbij zakelijk en privé toch nog redelijk gescheiden blijven door de splitsing van de kop en de staart door de gang.

KS220 Finnhouse

IMG_1578

 

 Eigen sfeer creëren

Bij dit ontwerp is gekozen om een afwisseling van metselwerk en houten delen. In combinatie met smalle verdiepingshoge ruiten creeren we doorbrekingen in de lange gevels waardoor de gevels niet lomp overkomen. De verspringing van de kop ten opzichte van de staart zorgen voor hoeken en maken de woning speels. De gevel is naar eigen smaak te personaliseren: vertikale of horizontale houten delen, gestucte wanden of juist metselwerk. Het is de combinatie die de sfeer bepaalt en de woning uniek maakt in zijn soort.

Binnen kunnen de vlakken zowel bij het plafond als de wanden gestuuct worden, wat de balken accentueert. Maar ook houten bekleding is mogelijk, of behang. Ook kan er voor gekozen worden om de balken in het plafond uit het zicht te houden, waardoor het lijkt alsof het plafond overloopt in het overstek en hierdoor het ruimtelijke gevoel wordt benadrukt.

Het zijn vooral de passieve ingrepen van het slimme ontwerp die de woning energiezuinig maken. De oriëntatie op de zon, het glas op het zuiden met voldoende overstek, de uitstekende isolatie maken de woning duurzaam en comfortabel om in te wonen. Het lessenaarsdak is zeer geschikt voor zonnepanelen. Hiermee is een nul-energiewoning binnen handbereik.

KS220 Finnhouse

 KS220 Finnhouse

 

KS220 Finnhouse

 

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen bungalow bouwen

De prijs van een Kop-Staart bungalow is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen