Home    Ruime pensioen bungalow – KS160

Ruime pensioen bungalow – KS160

€ 425 000 vanafprijs Lessenaarsdak
Bungalow bouwen
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 162 m²

Kenmerken

Kenmerk: KS 160
Dakvorm: Lessenaarsdak
Goothoogte in meters: 3,2
Nokhoogte in meter: 4,5
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 67
Volume in m³: 640
Aantal woonlagen: 1
Werkkamer: Nee
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Ja
Vide: Nee
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

Dankzij het slimme ontwerp is deze pensioenwoning comfortabel, zowel nu als in de toekomst. De woning is gelijkvloers en biedt ruimte aan elk mogelijk scenario van het ouder worden. Dit maakt de woning niet alleen levensloopbestendig maar geeft ook extra woonplezier aan de jonge of actieve bewoner.

Toekomstbestendig en zonnig wonen

De Kop-staartwoning is de ideale woning voor de senior van nu. Het is een woning die past bij het actieve leven na het pensioen en die is voorbereid op de toekomst. De Finnhouse Kop-Staartwoning combineert de slimme eigenschappen van het ontwerp van de Kop-Staartwoning van architectenbureau Mannen in de Ruimte met de duurzame eigenschappen en de uitstraling van het Paal en Balk systeem.

De woning is zo ontworpen dat het daglicht en de baan van de zon een grote rol spelen binnen de woning. Het vele glas rondom maakt dat de bewoner opstaat met de ochtendzon, overdag leeft met de middagzon en ’s avonds kan genieten van de zonsondergang. Het ruimte overstek voorkomt opwarming ’s zomers maar laat de winterzon juist binnen. Boven het platte dak van de hal zijn 2 kozijnen geplaatst, die zonlicht brengen in de slaapkamer en de keuken. Deze kozijnen zijn automatisch te openen zodat ook makkelijk geventileerd kan worden.

Deze woning is een maat groter dan de KS133 basis pensioen bungalow. De woonkamer is ruimer opgezet en de slaapkamers in de staart bieden meer ruimte. Door de grotere afmeting is ook de hoogte in de woning groter. Met name voor langere mensen zijn de ruimtes een verademing: geen benauwde hoogte maar juist een ruimtelijk gevoel en diepte is wat men ervaart.

Energiezuinig bouwen: nul-op-de-meter

Deze Kop-staartwoning is met zoveel mogelijk passieve ingrepen duurzaam zonder gecompliceerde installaties.

Het zijn vooral de passieve ingrepen van het slimme ontwerp die de woning energiezuinig maken. De oriëntatie op de zon, het glas op het zuiden met voldoende overstek en de hoge isolatiewaarden maken de woning duurzaam en comfortabel om in te wonen. De buitenwanden zijn damp-open, waardoor een zeer aangenaam leefklimaat ontstaat dat met name voor senioren erg prettig is. Vergelijk het met een ski-jas: in een niet ademende jas ontstaat veel condens, terwijl bij een ademende jas (damp-open) je actief kan gaan bewegen zonder dat je onderkleding vochtig wordt.

De 2 grote lessenaarsdaken zijn zeer geschikt voor zonnepanelen, hoe de woning ook gesitueerd is ten opzichte van de zon. Energiezuinige installaties zijn eenvoudig te realiseren zoals een lucht- / aardwarmtepomp of een pelletketel. Overal in de woning ligt vloerverwarming, die met aparte zones is in te regelen. Radiatoren zijn niet nodig in deze woning, behalve als decorradiator voor de handdoeken in de badkamer. Door de energiezuinige installatie gecombineerd met de hoge isolatie waarden van de vloer, gevels en dak is een nul-op-de-meter woning binnen handbereik.

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen bungalow bouwen

De prijs van een loft woning is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen