Home    Loftwoning aanbouw – 3729

Loftwoning aanbouw – 3729

€ 410 000 Loftwoning
Loft woning bouwen
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 168 m²

Kenmerken

Kenmerk: 3729
Dakvorm: Zadeldak
Goothoogte in meters: 2,5
Nokhoogte in meter: 7
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 54
Volume in m³: 485
Aantal woonlagen: 2
Werkkamer: Nee
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Nee
Vide: Ja
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

In het buitengebied van Stevensbeek stond een boerderij met schuren. De oude schuur is afgebrand en op de fundamenten hiervan is een aanbouw in de vorm van een schuurwoning gebouwd. Dit huis is gerenoveerd tot nul-op-de-meter. De aangebouwde loftwoning past uitstekend bij de oude woning en maken de totale woning speels en onderscheidend. 

Renoveren en moderniseren

Het oude huis is volledig gerenoveerd, met onder andere nieuwe kozijnen en betere isolatie. Samen met de loftwoning-aanbouw vormt het een moderne woning met optimaal woon- en werkcomfort.

Tijdens de renovatie is gekozen om dakhelling van het oude huis, de nieuwbouw en de garage identiek te maken, zodat de gebouwen een geheel vormen. Bij het oude huis is de oude kap verwijderd. De topgevels zijn opgehoogd en met buitenbeplanking afgewerkt. Deze beplanking verbergt het ophogen van de gevels en maakt de esthetische verbinding tussen het oude huis en de aanbouw. Dit huis is gerenoveerd tot nul-op-de-meter, wat is bereikt door een combinatie van goed ontwerp, goede isolatie, slim installatiegebruik en eigen energieopwekking.

houten garage bouwen

3729-Schuurwoning-Finnhouse-under-construction-DSC_6415-3729-Stevensbeek-kl
houten huis laten bouwen 

Van oud huis naar modern leefcomfort

Met het renoveren en aanbouwen is het woonoppervlak verdubbeld. Het comfort is een veelvoud hoger geworden door energiezuinige maatregelen.

Het oude gedeelte heeft nu twee praktijkruimtes. Boven bevinden zich 3 slaapkamers voor kinderen en een badkamer. In het nieuwe gedeelte slapen de ouders op de begane grond. Verder bevinden zich hier de woonkamer en de keuken. De verdieping van de nieuwbouw heeft een vide met een mooi uitzicht door de open achtergevel. De achtergevel is gericht op de paarden en de vijver en maakt het contact tussen binnen en buiten. Het huis is zuidelijke gericht, waardoor het de hele dag zon krijgt. Om een teveel aan zonnewarmte te voorkomen is een grote overstek van ongeveer 1,5 meter aangebouwd.

3729-Stevensbeek-ontwerp-aanbouw-huis

3729-Stevensbeek-ontwerp-bijgebouw-woning

Volledig energiezuinig gebouwd

Het hele huis is gerenoveerd naar nul-op-de-meter. Dit betekent dat de energiebehoefte van het huis inclusief het energiegebruik van de bewoners neutraal is.

De nieuwbouw maakt zoveel mogelijk gebruik van zonnewarmte. Het is goed geïsoleerd, heeft driedubbel beglazing en op de begane grond is het glas elektrisch verwarmd. De ramen zijn hier bedekt met een transparante folie, die door middel van spanning infraroodstraling afgeeft. De badkamer en slaapkamers worden met een infraroodpaneel van warmte voorzien. Warm water wordt gemaakt met hulp van een luchtwarmtepomp.

Vastrecht en het aanleggen van een gasleiding zijn duur in het buitengebied. Financieel speelde dit onder andere mee in de beslissing om geen gasaansluiting aan te leggen. Het huis is met 40 zonnepanelen op de schuren over het jaar gezien neutraal en heeft helemaal geen gasaansluiting meer nodig.

IMG_1376(1)

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen loft woning bouwen

De prijs van een loft woning is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke opties u heeft en hoe u de kosten onder controle kunt houden.

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen


Vergelijkbare voorbeelden

Geen vergelijkbare voorbeelden gevonden.