Modern en sfeervol wonen
 Home    Duurzaam bouwen met hout    Modern en sfeervol wonen

Iedere Finnhouse is bijzonder. De aanblik van een houten woning is voor veel mensen in Nederland niet meer ongewoon. Paal- en Balk woningen zijn echter relatief nieuw. De robuuste gelamineerde houtconstructie met grote glaspartijen maakt de woningen modern, maar tegelijkertijd toch sfeervol.

Los van de constructie die buiten te zien is, zal de structuur binnen u zeker ook verrassen. Onze huizen worden bestempeld als eigenzinnig. In overleg maken we de woning geheel passend naar uw wensen. Wonen in een Finnhouse is een bijzondere ervaring door de combinatie van kwalitatieve, functionele en esthetische waarden.

Uniek Paal- en Balk (P&B) houtbouwsysteem

De sfeer van een Finnhouse P&B woning moet u beleven! Onze houten woningen vormen een samenspel van functie en esthetiek.

Paal en Balk is een houtbouwsysteem dat al sinds de 17e eeuw in Nederland werd toegepast, toen nog met diagonale schoren, de zogenoemde vakwerkhuizen. Het systeem heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen door enkele innovaties die zorgen voor een moderne uitstraling met veel glas en een recht lijnenspel. Het wordt bij Barnhouses of Schuurwoningen ook wel Post and Beam genoemd.

Naast de vorm van het Paal-en Balksysteem is de functie ook bijzonder. In deze houten woningen kunt u spelen met de ruimte. Onze houten paal- en balkframes maken bijzondere en ruime indelingen mogelijk. Het Paal-en Balksysteem combineert zware houten kolommen en liggers om een open constructie op te bouwen. De verbindingen zijn blind en dus niet zichtbaar aan de buitenzijde, zodat er geen verstoringen zijn. De ruimtes tussen de kolommen en liggers vullen we met glas of met isolatiewanden, waardoor een open architectuur mogelijk is. De zichtbare zware houtconstructie geeft een strakke, moderne uitstraling.

Karakteristiek en authentiek

Een Finnhouse staat voor kwaliteit en onderscheidt zich op vrijwel ieder vlak. Wat belangrijker is, is dat het een woning is die bij u past en iets zegt over uzelf. Een authentieke woning met karakter.

De palen en balken maken we van gelamineerde vuren balken. We verbinden ze onderling blind met zwaluwstaart- of pen en gat verbindingen, waardoor een zelfdragend stabiel frame van de woning ontstaat. Samen geven zij uw woning een duurzaam en authentieke karakter. Door de vakwerkconstructie zichtbaar te houden krijgt het gebouw karakter en sfeer.

Het dak kan bestaan uit een nokgording met sporen. Een groot gedeelte van de kapconstructie is hierdoor zichtbaar. Dit geeft een opvallende uitstraling en geeft u rust en comfort op elk moment van de dag, in ieder seizoen. Onze houten woningen hebben een opvallend robuuste aanblik die tegelijk warmte, sfeer en woongenot uitstraalt. Uw gasten zullen versteld staan van uw unieke woning.

Robuust met strakke uitstraling

Een keuze voor de robuuste paal- en balk houten woning van Finnhouse vormt pas het begin. Er zijn oneindig veel variaties en wij verrassen u graag met onze mogelijkheden, afgestemd op uw ideeën.

U kunt aan de buitenzijde kiezen voor een karakteristieke afwerking van horizontale schijnlogs, gecombineerd met een authentieke houten afwerking binnen. Ook vertikale ruwe delen als buitenbekleding, of metselwerk zijn mogelijk. Maar ook modern, minimalistisch design met een strak gestuukte afwerking in contrast met de vuren houten houtwerkconstructie is goed mogelijk.

De glasruiten plaatsen we direct tussen de framedelen en de kolommen isoleren we aan de buitenzijde. Hierdoor zijn er zo min mogelijk verstoringen door kozijnen en ontstaat aan de buitenzijde een modern en strak beeld. De binnenzijde van de woning behoudt veelal zijn houtconstructie in het zicht. De open vlakken kunnen vervolgens worden afgewerkt met stucwerk of houten delen; precies naar uw smaak.