Home    Bungalow Finland – K160

Bungalow Finland – K160

€475 000 Lessenaarsdak
Bungalow bouwen
  • 1 Bedroom
  • 1 Badkamer
  • 150 m²

Kenmerken

Kenmerk: K160
Dakvorm: Lessenaarsdak
Goothoogte in meters: 3
Nokhoogte in meter: 6
Woonkamer in m² (incl. open keuken): 67
Volume in m³: 830
Aantal woonlagen: 1
Werkkamer: Ja
Slaapkamer op begane grond: Ja
Berging/bijkeuken: Ja
Overdekt terras: Ja
Vide: Nee
Sauna: Nee
Levensloopbestending: Ja

Deze vrijstaande bungalow is een Finnhouse Paal en Balkwoning. De woning is levensloopbestendig omdat alle ruimtes op de begane grond zijn gelegen met een brede gang en ruime badkamers. Deze bungalow is hierdoor uitermate geschikt voor 50+’ers en de derde levensfase. De woning is met natuurlijke en duurzame materialen gerealiseerd. Paal en Balkwoningen geven door de grote glasvlakken een optimaal binnen / buiten gevoel. Zoals elke Finnhouse is deze bungalow uniek en ontworpen per klant en bouwlocatie: de maatvoering is daarmee volkomen vrij. Met de Paal en Balk constructie als draagstructuur blijft de woonruimte in de toekomst ook flexibel indeelbaar en veranderbaar.

Ontwerpuitgangspunten: licht en uitzicht

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen was het vrije uitzicht over de omgeving en het optimaliseren van de ruimten op de begane grond.

In de woning staan licht en ruimte centraal en is de constructie goed zichtbaar door de onderscheidende kleurstelling. Door zijn open woonkamer wordt naast een groot gevoel van ruimte ook een warme sfeer gecreëerd door de houten constructie. De overdekte buitenterrassen en de subtiele begrenzing hiervan geven een gesloten en beschermd gevoel.

De grote glasvlakken geven een moderne uitstraling aan deze houtbouw woning en betrekken de tuin bij de woning. De gevel aan de noordzijde is gesloten gehouden om binnen zo veel mogelijk privacy te hebben en het warmteverlies door ramen te beperken tot een minimum.

kookeiland-en-eetkamer-kaisla-160

Dubbel lessenaarsdak met moderne uitstraling

De woning bestaat uit een enkele woonlaag met twee lessenaar daken met verschillende nokhoogte. De woning is een opvallend en bescheiden huis met onverwacht veel ruimte.

De woning kenmerkt zich door een strakke gevelindeling met aan de zuidgevel veel glas en fraaie zware houtbouwdetails. De daken verspringen waardoor de woning niet pompeus oogt. Twee lessenaardaken met overstekken beschermen de woning tegen weersinvloeden. Een overstek voorkomt teveel binnentredend zonlicht in de zomer, maar laat het licht en de warmte van de laagstaande zon wel toe in de winter. Stalen dakplaten geven de woning een moderne uitstraling. De buitenbeplanking is naar wens in te vullen: van Western Red Cedar, tot gepotdekselde vuren delen.

zijkant-van-de-kaisla-160

Open constructie en duurzame materialen

De woning is opgebouwd uit het Finnhouse Paal en Balk Systeem met een sporendak voorzien van een hoge isolatiewaarde en stalen dakplaten.

De moderne vakwerk constructie bestaat uit gelamineerde kolommen en liggers met blinde verbindingen. Het Paal en Balk systeem kenmerkt zich door de vakwerkconstructie met slechts enkele stabiliteitswanden. De openingen tussen de palen en balken kunnen naar wens worden opgevuld zowel aan de binnen als buitenzijde. Houdt u juist van veel hout binnen om sfeer te creëren of juist liever glas gestucte wanden tussen de robuuste kolommen: alles is naar wens in te richten en vorm te geven. Door het toepassen van kleur kan de houten constructie er uit springen, of kan deze juist ingetogen worden gehouden of zelfs weggewerkt worden. Zo is elke woning, en zelfs in elke ruimte een eigen sfeer te creeren.

Het toepassen van hout is per definitie al duurzaam en ecologisch. Daarnaast gebruiken wij ecologisch / natuurlijk isolatiemateriaal zoals vlas en hennep, waardoor we damp-open wanden creeren met een zeer aangenaam leefklimaat tot gevolg. Alle bewoners van houten damp-open woningen zullen dit beamen. De isolatiewaarde van de buitenwanden is tot een Rc-waarde van 5,2 te realiseren en het dak heeft minimaal een Rc-waarde van 6.

Ecobouw
Bungalow bouwen

Prefab woning, dus snelle montage

De houten gelamineerde constructie en houtsekeletbouwdelen komen prefab aan op de bouwplaats, waar het geheel in enkele weken gemonteerd wordt.

Zware prefab kolommen en gelamineerde liggers vormen de draagconstructie. Inwendig zijn de zware kolommen, liggers en gordingen, daksporen en de plafonddelen volledig in het zicht. De palen en balken zijn gemaakt uit gelamineerd vurenhout uit Finland en voorzien van blinde (zwaluwstaart en/of pen en gat) verbindingen. De houtskeletbouw buitengevels worden prefab aangeleverd en worden kierdicht in de open delen van de constructie geplaatst. De dakelementen liggen op de sporen of gordingen, en het glas plaatsen we direct in de constructie. De bouwtijd van het casco beperkt zich tot slechts 2 à 3 weken op een bestaande fundering.

Installaties en energieneutrale opties

Het ontwerp maakt gebruik van passieve zonne-energie, een dampopen wandopbouw en warme natuurlijke materialen.

Door de toepassing van ecologische materialen voelt de woning gezond en behaaglijk aan. De installaties zijn zorgvuldig gecombineerd om tot een milieuvriendelijk, energiezuinig huis met een prettig binnenklimaat te komen. In de winter zorgt de laagstaande zon voor natuurlijke warmte in het huis, eventueel aangevuld met de stralingswarmte van de aanwezige houtkachel met speksteenwanden. De installatie bestaat uit een pelletketel, lucht-/aardwarmtepomp of een traditionele CV ketel. Een WTW installatie zorgt voor de balansventilatie met warmteterugwinning. Op het dak is het eenvoudig zonnepanelen of zonnecollectoren te plaatsen. Zo kan eenvoudig een zelfvoorzienende energieneutrale woning gerealiseerd worden.

Kosten eigen huis bouwen

duurzame-woningen

Indeling en ontwerpomschrijving

De woning is door zijn eenvoud en geringe dakhelling bescheiden, maar tegelijkertijd door zijn afmeting van 17 x 11 meter zeer aanwezig.

Door zijn lichte grijze kleur gaat het gebouw een mooie relatie aan met het omliggende landschap. De entree van de woning is bescheiden. De begane grond indeling bestaat uit een beperkte leefruimte met open keuken en combi woon- eetkamer. De dakhoogte geeft de woonkamer een ruimtelijk gevoel.

De woonkamer is gericht op het westen en de gevels bestaan uit glasruiten met driedubbel glas, dat zonder kozijnen tussen de palen is geplaatst, waardoor hinderlijke belijning worden voorkomen. Deze grote glasvlakken op de begane grond geven een visueel open verbinding. Via het diepe overdekte terras grenzend aan de keuken kan men buiten dineren. Het overstek is zo groot dat zonwering op zuid en west niet nodig is, zodat het uitzicht behouden blijft.

40 Kaisla showhouse 8759

Maatwerkoplossingen

Elke Finnhouse schuurwoning, loftwoning en bungalow is naar eigen smaak aan te passen, qua ontwerp, indeling, materiaalgebruik, bouwwijze en energiemaatregelen. Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de personalisering van uw nieuwe woning:

Duurzaam bouwen met hout

Persoonlijk ontworpen houten huis

Energieneutrale woning

Karakteristiek en sfeervol wonen

Prijzen bungalow bouwen

De prijs van een woning is opgebouwd uit meerdere componenten. We proberen hier open en transparant in te zijn, maar de vele factoren kunnen het complex maken.

Op de pagina Prijzen houten woningen leggen we meer uit over hoe de prijs van uw woning is opgebouwd, welke opties u heeft en hoe u de kosten onder controle kunt houden.

Schuurwoning-bouwen-productbrochure-aanvragen